KATA ANNUAR… 23

Kata Annuar Musa – UMNO Lillahi ta’ala atau UMNO “kerana Allah”

Saya nak tanya apakah UMNO mencuri kerana Allah, UMNO menipu kerana Allah, UMNO makan suap dan UMNO sogok duit kerana Allah.

Apakah UMNO pindah pengundi, tukar tempat mengundi, tukar sempadan untuk mencuri pengundi Melayu, UMNO seleweng undi pos kerana Allah.

Annuar sepatutnya junjung Quran dan lafaz bahawa semua yang dunia tahu dilakukan oleh UMNO adalah kerana Allah.

 

 

23 thoughts on “KATA ANNUAR…

  1. hantugulung Jan 5,2018 7:22 PM

    SALAM HABIS LAH MELAYU. KALAU ADA ORANG MUSUH DUA TALAM…

    https://www.facebook.com/sayasayangtunm/videos/1792304084174727/

    ”pemimpin macam nie bahaya..tak derr ryat original ”kemelayuan” kah jadi second komander in chief ?????….panglima dulu kala kalah pada panglima wak wak nie..sebab bila bedkap salam panglima wak menarik keris yg tercucuk di belakang.. had panglima melayu punya kantoi…dah terkepit dek badan ..jahanam orng melayu malasie mempunyai ketue lidah bercabang”’

  2. Hajar Jan 1,2018 5:38 PM

    Salam Yang Amat DiHormati dan DiSanjungi Tun,

    1. Allah SWT berfirman:

    “Katakanlah: sesungguhnya sembahyangku, ibadatku, hidupku dan matiku hanyalah untuk Allah, Tuhan semesta alam”. (QS Al An’aam [6]:162 )

    Sahih International (6:162):
    Say, “Indeed, my prayer, my rites of sacrifice, my living and my dying are for Allah, Lord of the worlds.

    2. Semua orang mahu/pandai berkata-kata. Ada yang berkata-kata tanpa berfikir secara mendalam. Cakap atau tulis, main lepas saja. Kadang kala kata-kata dan penulisan penuh dengan ‘sampah’ (merapu / meracau), tetapi perasan hebat.

    3. Hanya yang baik-baik saja wajar disandarkan kepada Allah SWT (dalam konteks ‘UMNO kerana Allah Ta’ala’). Memandangkan Allah Yang Maha Tinggi (Allah Ta’ala), kita (umat Islam) wajib percaya bahawa sesiapa yang mempermainkan agama untuk kepentingan peribadi, akan diadili oleh Allah SWT, dan tidak akan terlepas dari sebarang pembalasan (jika tidak sempat bertaubat).

    4. Kesian saya melihat Hj. Hadi di TV yang terkial-kial mempersoalkan KEIKHLASAN Tun memohon maaf di atas kesilapan dan kesalahan lampau Tun (mungkin lebih kepada kesilapan Tun memilih pengganti2 – tetapi sesiapa saja boleh tertipu dengan penampilan luaran seseorang dan kebolehan seseorang). Memohon maaf secara ‘Melayu atau Islam’ pula yang dipertikaikan.

    5. Hj. Hadi ingat dia ada hak untuk menilai keikhlasan seseorang dalam mengaku kesalahan. Hanya Allah SWT saja yang berhak dalam hal ini.

    6. Persoalannya, bila pula Hj. Hadi mahu memohon maaf kepada kesemua umat Islam di Malaysia yang beliau kafirkan? Apa kata Hj. Hadi tunjuk contoh yang betul untuk memohon maaf dalam isu ‘Amanat’ sesat beliau.

    Terima kasih Tun.

    – Semoga Allah SWT sentiasa merahmati Tun sekeluarga –

  3. Anak.muda Jan 1,2018 4:15 PM

    Assalamualaikum tun.

    1.annuar musa mungkin fikir yang dia adalah hadi awang versi umno,tapi dia patut sedar yang dia belum sampai ketahap itu lagi.

    2.annuar musa boleh terus mencuba.usaha tangga kejayaan.dia perlu meniru sdikit cara hadi awang.

    3.mulakan dengan memakai kopiah x kira dimana sahaja dia pergi.memegang tasbih dan beristighfar(100x menyebut umno lillahitaala) kemana sahaja dia pergi.memberi khutbah jumaat.dan membuat kelas agama dan ceramah agama.

    4.nescaya lambat laun annuar musa akan sampai ketahap hadi awang iaitu “pemimpin maksum”

    5.apabila sudah menjadi maksum, annuar bolehlah mengeluarkan amanatnya sendiri iaitu “amanat annuar”.intipati amanat itu sudah tentu menggelar dap sebagai kafir harbi.berdosa besar menentang najib razak dan umno.kemasukan syurga secara automatik jika menyertai umno dan memyertai pakatan harapan automatik menjadi kafir dan dilaknat Allah.

    6.saya percaya awak boleh melakukannya tok guru annuar.jangan lupa bela janggut lebih panjang sikit dari tok guru hadi.

  4. musato Jan 1,2018 1:52 PM

    Assalamulaikum Tun.

    Antara ‘dakwah’ penceramah penceramah perdana yang menarik dan jarang didengari oleh bukan Muslim adalah mengenai cara bersuci dan mungkin juga mengenai wanita.

    Kadangkala yang bercakap itu lebih berpengalaman dari kita yang hanya ada 1 isteri.

    Walau tak ramai isteri tapi dengan hanya ada seorang isteri, itulah penyebab yang boleh meruntuhkan negara. Sudah terbukti di depan mata.

    Kenapa? Sebab ‘dayus’ takut isteri. Orang lelaki takut isteri sebab tembakan mulut isteri.

    Sebab takut dalam rumah, jadi berani di luar. Cuma bayar beberapa puluh atau ratus sahaja, wanita (yang tidak elok) boleh dibeli.

    Umur wanita 28 sudah dikira lewat di kampung. Ustaz Azhar Idrus adalah orang kampung. Tapi sebab terlampau glamour, maka orang bandar juga tengok video ceramah beliau.

    Di bandar, wanita umur 28 boleh cecah ribu ribu mungkin, bukan rm18 seperti kata Ustaz Azhar Idrus.

    Wanita adalah tulang rusuk kiri lelaki (cuba kira tulang rusuk kiri dan kanan anda lelaki)

    Tulang rusuk ini bengkok. Jika dilenturkan dengan keras, akan patah. Jika dibiarkan maka tulang rusuk sentiasa akan bengkok.

    Satu cara untuk mengenal wanita bagi yang muda muda belia adalah dengar ceramah dari ustaz yang berpengalaman, supaya bila dah kahwin nanti rumahtangga bahagia dan suami tak ‘makan luar’

    Wanita juga adalah ‘fitnah dunia’. Manakala lelaki adalah pemimpinnya. Lihatlah dunia!

    Semoga kita semua dilimpahi pengetahuan yang diredhai.

    Terima kasih Tun.

  5. SSLEE Jan 1,2018 8:22 AM

    Dear Tun Dr. Mahathir,
    A year has passed since I first posted my New Year Sharing 2017 (Doing the Right Thing NOW) in Tun’s blog. So my questions; in the past one year had anyone done the right things to make this world or Malaysia a better place to live in? Is the world now much safer and peaceful or is it on the brink of war?

    From what I can see in the international front; A racist, sexist, lying, paranoid, clueless, conman and bullying Commander in chief of USA, Mr. President Donald Trump had been trading insults and name-calling with the Leader of North Korea Mr. Kim with threat to unleash “fire and fury and total annihilation of North Korea with nuclear war”, as if nuclear war and mass killing is a mere child play.

    In December President Trump dropped another bombshell with his unilateral recognition of Jerusalem as Israel’s capital. This has endeared him to the Zionist-led Israel’s government of PM Benjamin Netanyahu and his conservative evangelical supporters at home but had enraged and livid many Palestine peoples and make peace process between Israel and Palestine appeared all but impossible.
    The United Nations had rightly and overwhelmingly voted to condemn President Donald Trump’s decision to recognize Jerusalem as the capital of Israel despite threats from the US to pull funding from the world body.
    http://edition.cnn.com/2017/12/21/politics/haley-un-jerusalem/index.html

    Malaysia PM for want of cheap publicity and gaining political mileage once again exploited the issue with war speeches for domestic purpose but doing little all these while to encourage the peace process.
    https://www.reuters.com/article/us-usa-trump-israel-malaysia/malaysian-pm-najib-says-will-use-all-means-to-fight-trumps-jerusalem-move-idUSKBN1EG0YJ
    “It is our first duty as Muslims to uphold the religion. If Jerusalem is a sacred land for Muslims, then it is upon us to free it from the grasps of Zionists,” Najib said

    The Palestinians need to decide for themselves now if peace is what they desire or believe that the Muslim world leader play acting for their own domestic purpose will help them win the war with Israel and free Jerusalem from the grasps of Zionists. I can only pray that Palestine leaders have the wisdom to give peace a chance as the long suffering Palestinians had yearned for peace. Please listen to Pope Francis call for “wisdom and prudence” and a two-state solution to end Israeli-Palestinian conflict.
    https://www.voanews.com/a/pope-peace-for-jerusalem-korean-peninsula/4178065.html
    https://nypost.com/2017/12/25/pope-francis-rebukes-trumps-jerusalem-decision/

    Back to Malaysia,
    Tun had campaigned hard to win vote for opposition for the past one year but I am afraid Tun’s campaign will be in vain if Tun keeps on launching war in four fronts with current offensive style of writings, speeches and picking up a fight with everyone that have different view with Tun. Sooner rather than later Tun will make more enemies than new friends. Remember MO1 have an upper-hand and will use whatever mass media, cyber-troopers and PR guru to cut and paste whatever Tun SAY or DO to distort, spin and fan the flames of venom hatred towards Tun.
    http://makassar.tribunnews.com/2017/11/03/mahathir-mohamad-sebut-pm-najib-keturunan-bugis-bajak-laut-dan-penjahat-sultan-selangor-murka
    https://www.nst.com.my/news/nation/2017/12/313720/dr-ms-return-selangor-titles-labeled-egoistic-arrogant
    https://www.nst.com.my/news/politics/2017/07/262276/mahathir-son-iskandar-kutty-uses-malays-political-tool-zahid
    Tun needs to think out of the box, step out of comfort zone and come up with a workable strategy in countering such lies and spins. If an immediate clarification and apology is what it takes to cool the situation and win over the heart and mind of the mass then so be it; get it done immediately and get over with it. I had written before, “An apology may be a sign of weakness, but it takes a great deal of character and strength to apologize out of one’s heart. It takes a strong person to say sorry, and an even a stronger one to forgive.”
    https://www.themalaysianinsight.com/s/30013/
    In a rare and significant event today, former prime minister Tun Dr Mahathir Mohamad has apologised for his past misdeeds.“I, like other human beings, am not alone from saying and doing wrong. Not just today but for all the time that I have been involved in politics,” said the 93-year-old. “I apologise for all the wrongs that I have done,” Tun Dr Mahathir in the final part of his policy speech as Bersatu chairman at the party’s inaugural annual general meeting in Shah Alam.
    I am glad and delighted to read that piece of news today. We are in the last hurdles of a long run. Let forgive now, put aside all our differences, united as one and poll together all our strengths to cross that finishing line together. Together we can overthrow the corrupted MO1 and his decadent, Kleptocratic Government in GE14. I and like-minded Malaysians will be extremely saddened and disappointed if our hope and inspiration of seeing a new government after G14 will remain an UN-fulfilled dream, making it so near yet so far.

    Dear Tun Dr. Mahathir,
    We do not choose to be born a Chinese. But we cannot change the fact that we are Chinese Malaysian and as Chinese Malaysian we had been discriminated and had to work extra hard to succeed in this life and hope to leave behind a better world for our children and grandchildren.
    http://gbgerakbudaya.com/home/product/racism-racial-discrimination-in-malaysia/
    Our forefather had fought the Japanese, the British and later during the confrontation with Indonesia and the communist insurgency; fought as comrades alongside with our Malay and non-Malay brothers and paid with our ultimate sacrifice.
    Our forefather being poor oversea Chinese migrants, had blazed-trail into jungles, mountains, tin mines, sea and built roads, bridges, ports, buildings, factories, villages, towns, cities and etc that generated economic activities and trade which brought wealth and prosperity to this beloved Malaysia. Yet we had been treated as second-class citizen in our own country and been labeled as ungrateful, unpatriotic and disloyal.
    Luckily there are still many other Malaysians who empathise with us and see us as Malaysian and steadfastly defending our right as Malaysian. I thank them all from the bottom of my heart.
    http://www.freemalaysiatoday.com/category/opinion/2017/12/20/the-politics-of-bigotry-extremism/
    http://malaysiansmustknowthetruth.blogspot.co.id/2017/12/maj-hj-mior-rosli-tudm-bersara.html
    http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/02/03/zaid-chinese-love-malaysia-and-want-to-do-more-but/
    https://art-harun.blogspot.co.id/2009/12/open-reply-to-dr-mohd-ridhuan-tee.html
    http://www.freemalaysiatoday.com/category/highlight/2014/12/03/ugly-chinese-and-the-stupid-others/
    http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/12/10/robert-kuoks-memoir-continues-to-stir-debate/

    Dear Tun Dr. Mahathir,
    The affirmation policy has turned full circle. The Hardworking, Liberal, Bright & Brilliant Malays are the victims now. Only those who pledged loyalty to MO1, the umno-putra, ruling elite and those readily boot-licking and sucking up to the boss are ensured of high position and untold wealth. The unchecked rigid confines of Islam and the rise of fundamentalism had suffocated the creativity of brilliant Malays mind leaving them with no choice but to leave Malaysia in order to fully realize their creativity and talent.
    https://www.mariammokhtar.com/malays-dont-suffer-any-racism-true-or-false/
    http://www.themalaymailonline.com/malaysia/article/are-malays-starting-to-leave-the-country#qs2ZCDI7uIDZZOWQ.97
    http://www.sayaanakbangsamalaysia.net/index.php?option=com_content&task=view&id=266
    https://pagalavan.com/politics/ku-li-even-malays-leaving-tanah-melayu/
    Our beloved Malaysia is at its break-point and only a united front of opposition party will save our nation from going down the drain and be ruined. As a parent I am scared of what the future holds for my children and grandchildren in Malaysia?
    I need to stop now as tears start rolling down my face.

    Thank you
    Happy New Year 2018

    Yours truly,
    SS LEE

  6. TokJanggut Dec 31,2017 8:52 PM

    Bismillah
    Orang munafik bila diri sudah terdesak dia akan buat apa sahaja untuk selamat hatta jual ugame sekali . Salah satu ciri2 mereka .

  7. Queenie Dec 31,2017 2:37 PM

    Cont: in my opinion, we shouldn’t be fighting UMNO, we just want to stop Najib from destroying Malaysia. It’s Najib everybody is against, not UMNO itself. He is very disrespectful towards you, an elderly person. He’s showing bad example towards younger malay generations. I cringed everytime he or his cronies ‘hentam’ Tun. When you were in power, these same people wouldn’t dare to say such things. Sifat kurang ajar terhadap orang tua apabila sudah tiada daya. Begitulah pendapat saya terhadap Najib.

  8. Queenie Dec 31,2017 2:20 PM

    Tun, I wished you are still the pm of Malaysia. So many outrageous things done by Najib. I’m so scared that CHINA will be controlling Malaysia. Please do something. I don’t want our future generations to suffer due to our failure to stop Najib affection towards China. By right Tun should fight him within UM NO, not outside. It’s quite difficult to fight from outside.

  9. asahamat Dec 31,2017 11:35 AM

    Assalamualaikum wbt utk kedua kalinya Tun.

    Tun telah berbuat yg termulia dlm adat Melayu dan Islam ie mengaku kesilapan lepas, memohon maaf secara terbuka dan In Shaa Allah dlm waktu2 ke depan akan memperbaiki di mana kita salah dan khilaf. Tahniah di atas semangat Kenegarawan Tun.

    (2) Saya yakin utk PH dapat diterima luas oleh Melayu, esp LKS dan Anwar Ibrahim juga patut berbuat perkara yg sama. Muhammad Sabu kira sudah selesai. Maka utk itu, berikut saya turunkan rayuan saya kpd LKS ke dalam bloq beliau utk perhatian yg lain2 spt Rafizi, Azmin, Mahfuz dsb agar kita semua dpt bergerak dlm roh dan tenaga baru menjelang 2018 ini.

    Salam sejahtera YB LKS

    Tun Mahathir had made an open all out apology of his past wrong doing at the recent Bersatu AGM. To me, in the hearts of the Malays, Islam and Asian, he had made a very great strategic customary move.

    (2) By God willing, he now can move ahead in a clean sheet image. PH should now as a whole could move as an open clean book as well.

    (3) For the past couple of months, through reading, I had made some research onto DAP style of politic. In my past posting herein your blog, I had also pointed out the wrong approaches of UMNO over DAP that had made our National political environment going sour. Well let past b past. Everybody or some may had acted to their greed and situational interest. DAP as well as UMNO and Tun Mahathir as well as yourself, all had acted in a way that now had caused us to be separated as a true brotherly Nation. Let put all those aside n let move ahead clean n b forcefull.

    (4) To my thought, the very precondition to PH great success in the coming PRU14, is for everybody such as Muhammad Sabu (done), Anwar Ibrahim, and especially yourself and LGE to “beg” pardon both specifically to Tun Mahathir and the Nation at large on whatever intentional or unitentional wrong doing that you guys had uttered onto each other. As Asian tradition, once you had admitted your mistake and apologise for it n b committed not to repeat it, everything will then be put to guiet. In Shaa Allah.

    (5) Pls YB LKS n LGE and all others, let start 2018 with clean heart to move the Nation to a better standing forever. Let sacrifice our self pride for the sake of the Nation.

    Have a memorial goodbye to 2017 n b happy (winning in) 2018.

  10. asahamat Dec 31,2017 9:10 AM

    Assalamualaikum wbt Tun

    Tahniah kerana berjaya kumpul ketumbukan baru Melayu dan guide them to b better n greater. Tahniah di atas PA Pertama Bersatu.

    (2) Di kampung2 orang masih sayang kat UMNO. Pusinlah lagumanapun, depa tetap sayangkan UMNO. So utk kutuk UMNO, tidak akan mengubah depa. Ceritalah apapun depa tidak akan lihat UMNO sebagai tak elok. Ibarat rumah, biar buruk lagumana rumah depa itu tetap rumah depa n depa selesa dgn rumah depa. Namun lain bagi pendedak tegar. Depa kira memang pengkhianatlah, pengkhianat to their humane-self.

    (3) It has nothing to do with depa buta, tuli dan pekak. All is about budi. Depa mensyukuri budi UMNO pd depa. Depa redha dgn yg sudah depa kecapi berbanding sebelum adanya UMNO.

    (4) Maka jika kita suruh depa tukar dari UMNO ke Bersatu @ apa saja, mereka tidak akan mahu. Cinta depa pd UMNO cukup tulin dan bersih.

    (5) Namun cuba sebutkan kat depa pasal Dr Mahathir. Depa akan sanjung Dr Mahathir berbanding Najib MO1. Jika mereka disuruh pilih antara Dr Mahathir dan Najib MO1, mati2 depa nak Dr Mahathir. Can you see sort of the contradiction with them? Depa tidak confused. Depa ibarat sudah sebati dgn konsep Muhammad SAW adalah Islam dan Islam adalah Muhammad SAW. Pd depa yg tua2, yg dok mati2 sokong UMNO adalah kerana jasa. Sebegitu juga dgn Dr Mahathir, depa terus sokong sebab jasanya.

    (6) So now, you had sort of laid certain key principles of PH Governance in your PA speech, In Shaa Allah golongan muda dan berpendidikan akan buy in. But to win, PH still need the support of all including the older. So what would be PH “Kampung Style” strategies utk win over orang Kampung yg cinta abadikan UMNO dan tetap puja Dr Mahathir ….

    (7) Saylah my otak kartun … your PH people should go to the ground and talk to them, to say all the danger ithe Country n dunia Islam are facing without referring to Najib MO1…..lalu katakan “Hangpa kena undi Dr Mahathir, Najib MO1 perlukan Dr Mahathir utk jadi PM untuk bantu dia bangun Negara n lawan Israel dan bantu Rohingya. Samalah hangpa kena undi parti Dr Mahathir, sebab UMNO perlukan sokongan penuh parti Dr Mahathir supaya Melayu terus berkuasa di Negara ini” …. I hope you can sense my thought of psycho.

    Tun Boleh. PH Boleh. In Shaa Allah Msia boleh berubah ke jln betul dan benar.

  11. balance Dec 31,2017 9:08 AM

    Tun,

    Yes it is getting stupid and irritating. Tilt it back by shouting louder that it is very wrong and sinful to used the name of God in politics. Say it clearly to everyone that religion is private and sacred and cannot be used to control people. Tell everyone that God never interfere with human politics and God dislike human segregation as God created human to be different and diverse. Diversity is life, nature and natural. Tun, it is time to tilt it back as there are concrete evidence to show that religion and race based politics are never a long-lasting gimmick in politics. (can fool someone once or twice but never forever). It’s always been hard work, substance and wisdom that can win people heart and people willingness. Happy New Year and may you succeed in doing the necessary to bring this nation back to its feet.

  12. musato Dec 31,2017 8:20 AM

    Assalamualaikum Tun.

    AGM Pribumi semalam ada unsur sabotaj.

    Sebelum pergi, sahabat saya ada beritahu bahawa ada ‘projek politik’

    Terima kasih Tun.

  13. Dave Copper Dec 30,2017 1:46 PM

    Brainless preacher Azhar Idrus said that women are “only worth RM15 or RM16” at the age of 28.

    Azhar Idrus thinks Malaysia is an Islamic State (IS) where he buy and sell slave girls.

    Being a so-called religious leader, Azhar Idrus’s thinking is total rubbish.

    Thus, we should not blindly follow leader’s words, be it political leaders or religious leaders.

    Not only Azhar Idrus insulted and belittled all women, he indirectly insulted his own mother as well; how can you put a price tag on women?

    If I may, to put a price tag on Azhar Idrus, I wouldn’t want him, even for free.

    It is okay to be religious, but one must be aware that religious leaders are not GOD; and they may utter stupid things.

    Azhar Idrus is one bad example.

  14. sibotak Dec 29,2017 4:05 PM

    Najib betul Bandut Malaysia NO 1

    Account saya punya, tidak bererti duit masuk kat account tu saya punya
    Adeh….Deh………..apa punya kau cakap lah Najib

    Keling punya belit pun tak dashyat macam Bugis punya belit
    Mungkin itu sebab orang India tidak kelihatan di Tanah Bugis
    Sebab Bugis punya belit Mamak pun Kalah
    Maka Mamak pun bungkus tikar lari Malaysia

    Ku sangka 2 rupanya 3
    Ku sangka 1 MDB saja , rupanya KTM Tanjung Pagar , Felda pun Najib sesah dah
    Ini yg kita tahu….yg tak tahu bagaimana ?
    Itu sebab Lee Kuan Yew mati ….. muka da senyum

    Dah Terang tak perlu di suloh
    Najib bertanggung jawab atas segala kerugian , Kelesapan Harta Malaysia
    Tak mungkin beliau tak tahu , Kalau pun beliau tak tahu
    Bermakna beliau memang tak layak dijadikan PM Malaysia
    Mungkin Bandut Malaysia atau Najib bolih ikut Bomoh 1 Malaysia
    Tukang assisstant bawa biji kelapa sana sini, cari MH , minta hujan atau minta lagi 2.6 Trillion sekarang

    Najib ….najib
    Nangbutinang Tui buti tui
    Mahu kata orang bukan orang
    Mahu kata Hantu pun bukan Hantu

  15. Dave Copper Dec 29,2017 2:09 PM

    Blame it on GOD!

    Malaysia has no shortage of people like Annuar Musa, from a macro point of view, everything exist for a reason is truth, thus, UMNO was establish because of GOD is not wrong.

    So as pigs, pigs exist for a reason too, after all, pigs and Annuar Musa were creations of GOD.

  16. musato Dec 29,2017 12:42 AM

    Assalamualaikum Tun.

    Mana menarik? Video yang Tun bagi kat atas tu atau video viral Iqram Dinzly?

    Saya terbaca bahawa viral video Iqram Dinzly sampaikan Mufti WP sendiri munlis surat terbuka kepada beliau.

    Pada pendapat saya, Mufti WP menulis kerana berpendapat Iqram Dinzly ini mungkin sedang melalui satu proses perjalanan ‘ilmu tasawuf’ sehinggakan terbengkalai fizikal dan mental.

    Melalui bacaan buku, saya merasakan kebanyakan orang belajar tasawuf kerana untuk mendapat kelebihan sesuatu sahaja. Bukan kerana Allah serta mendekatkan diri kepada Allah.

    Tetapi sekarang, zaman alam maya memungkinkan kita secara langsung beramai ramai melihat satu keadaan ‘kerana Allah swt’

    Jangan terlalu bangga mengatakan “aku boleh terbang”.

    Kerana burung pun boleh terbang.

    Jangan terlalu bangga mengatakan “aku boleh berjalan atas air”

    Kerana serangga pun boleh berjalan atas air.

    Seperti kata Annuar “kerana Allah”. Iye ke?

    Terima kasih Tun.

  17. asahamat Dec 28,2017 8:18 PM

    Assalamualaikum wbt Tun.

    Kalau kita jahat dan tidak mahu berhenti apa lagi bertaubat, In Shaa Allah Allah akan tunjuk satu persatu kejahatan kita supaya kita sedar dan kembali baik. Jika setelah ditunjuk kelemahan @ kejahatan kita, dan kita tidak juga mahu insaf dan berhenti, kebiasaannya Allah akan datangkan musibah pd kita.

    (2) Contoh, jika Dr sudah nasihati kita agar jaga makanan sebab kita sudah banyak penyakit-in-one, dan kita tak juga ikut, pasti ICU semakin dekatlah pd kita.

    (3) UMNO ni kira dah terkepung dgn segala salah silapnya. Rasa2 Allah sudah mula tunjukkan kegagalan UMNO dlm mengurus Melayu dan Islam. Contoh kemiskinan dan kesusahan pd umat Melayu tidak luntur malah berubah jadi lebih complex dan payah. Tetapi tetap UMNO hendak ikut cara jumud dlm tindakkannya. Beli undi, rasuah, salah guna kuasa dsb. Itu orang tak ada pelajaranpun boleh buat.

    (4) Cerdik pandai Melayu dah tolak UMNO. Cuma kubu mereka now adalah Kampung. Taraf UMNO adalah sekadar Kampung. So akal yg depa cari adalah akal utk kekal Kampung dan rakyat Kampung terus bersama mereka. Kekampungan UMNO bukan utk hormati @ bela Melayu Kampung tetapi utk kekalkan rakyat Kampung terus mudah dicucuk hidung. Anuar dan setaranya (termasuk PAS) cukup licik dlm menerapkan psychology kekampungan utk menang PRU14.

    (5) Maka PH kena guna mereka yg sudah yg berpelajaran dan sudah pencen dan sedang dlm perantauan utk ubah ideologi kekampungan UMNO esp di Pulau Condong, Kelantan. PH jgn hanya terikat dgn platform politik. NGO2 Melayu harus PH bawa sekapal utk ubah cara fikir Melayu2 Kampung.

  18. alif ba ta Dec 28,2017 6:16 PM

    UMNO “nauzu billahi min zalik” Kami berlindung dgn Allah dari perkara buruk tersebut (dari menimpa kami)

  19. Sri Sense Dec 28,2017 10:09 AM

    Salam Tun

    Nak pancing undi Melayu. Orang Melayu tak boleh dipisahkan dengan agama Islam.

    Masa meeting UMNO baru2 ini, entah macam mana tekan punya tekan, I termasuk channel TV1, masa tu Presiden Umno sedang berdoa agar parti lawan tak bersatu, cerai berai, something like that la bunyi doanya.

    I tercengang dan amatlah terkejut, terus tukar channel.

  20. nypa.ipowner Dec 28,2017 1:39 AM

    SURAT TERBUKA UNTUK PEMIMPIN-PEMIMPIN DAN SELURUH RAKYAT MALAYSIA

    Assalamualaikum,

    Sila hebahkan maklumat ini jika anda mahu
    ✔ TURUN HARGA BARANG
    ✔ MANSUH GST
    ✔ NILAI RINGGIT KEMBALI TINGGI
    ✔ TURUN KOS SARA HIDUP

    Cara Menghentikan Masalah Peningkatan Kos Sara Hidup Rakyat Malaysia Yang Berterusan Serta Meningkatkan Ekonomi Negara Secara Holistik
    Telah tiba masanya untuk negara kita Malaysia sekarang yang sedang menghadapi masalah peningkatan harga barang keperluan atau kos sara hidup semenjak 2008 dan kejatuhan nilai matawang ringgit perlu diselesaikan dan diakhiri segera.

    TERAS UTAMA CARANYA

    1. Menggunakan “Senjata Ekonomi Utama” yang lebih kaya dari Petronas iaitu Harta Intelek Bernilai Tak Terkira (Intangible Asset) Milik Warganegara Malaysia yang telah diiktiraf di peringkat tertinggi dunia iaitu seperti; diwartakan (gazet) oleh WIPO (Organisasi Harta Intelek Dunia) dan dilindungi oleh Perjanjian WTO-TRIPS (Organisasi Perdagangan Dunia – Perdagangan Berkaitan Hak Harta Intelek) untuk mendapatkan bahagian dana pelaburan yang telah disediakan melalui “Perjanjian Iklim Paris” yang berjumlah melebihi USD 6 Trilion (RM 24.43 Trilion) setiap tahun selama 15 tahun serta telah dicadangkan oleh UNIDO (United Nations Industry Development Organization) untuk dimajukan sementara di dalam negara telah dikenalpasti oleh Pihak Kerajaan Malaysia sebagai “Sumber Kekayaan Negara”.

    2. Membuatkan permintaan ke atas Matawang Ringgit menjadi tinggi di dalam dan luar negara selama 10 tahun sehingga mencapai paras di bawah RM2.50 berbanding Dollar Amerika iaitu Fasa Pertama dengan menjadikan setiap urusan pembelian 63 Lesen IP di buat hanya dalam Matawang Ringgit yang berjumlah RM 264 Billion serta dituruti fasa selanjutnya dengan menjadikan segala urusan “Transfer Technology” yang berjumlah RM 907.2 Billion dibuat dalam matawang ringgit dan seterusnya menetapkan Segala Perdagangan Biofuel Hijau Dan Produk Nilai Tinggi dari Nipah dibuat dalam bentuk Biofuel-Ringgit seperti Sistem Petro-Dollar.

    3. Mewujudkan peluang pekerjaan sebanyak 1.6 Juta yang Berpendapatan Nilai Tinggi di dalam negara dengan Pendapatan Perkapita Yang Realistik RM48,000 setahun bukan berdasarkan KDK atau seumpamanya.

    4. Membuka peluang untuk korporat-korporat Malaysia memiliki dan membangunkan Industri Lestari Dan Tenaga Hijau secara Mega supaya terus berdaya maju dan berkongsi kemakmuran.

    5. Menjana ekonomi Pelbagai Industri Sokongan yang lain kerana impak Projek Integrasi Nipah menjadikan Kitaran Pertumbuhan Ekonomi Negara sangat ketara dan memberangsangkan untuk tempoh 10 tahun di mana semua pihak mendapat manfaat besar termasuklah pihak Peniaga Kecil dan Sederhana (IKS -Industri Kecil & Sederhana).

    6. Meningkatkan Pendapatan Hasil Kerajaan atau lebih baik lagi seperti sebelum kejatuhan harga minyak yang akhirnya sistem GST dapat dimansuhkan iaitu Mengekalkan Pendapatan Tinggi Negara untuk tempoh 10 tahun kerana hanya dari “Integrasi Projek Nipah” sahaja mampu menjana pendapatan berjumlah melebihi RM 4.1472 Trilion dan jumlah tersebut tidak termasuk pendapatan sokongan yang lain.

    7. Menjadikan penjualan Harga Biofuel Nipah yang mengantikan Petrol/Diesel iaitu dengan harga pada paras di bawah RM1.50 Seliter.

    8. Meningkatkan Status Kemampuan (Kemakmuran) Rakyat pada Pendapatan, Kuasa Membeli, Pemilikan dan terutamanya Kos Sara Hidup menjadi rendah melalui Satu Pendekatan Holistik iaitu “Sistem Pendekatan Dan Pengunaan Ekonomi Termaju” yang merupakan sebuah “Program Kongsi Kemakmuran”.
    UNTUK MAKLUMAT LANJUT KLIK SINI.

    http://nypaipowner.blogspot.my

    PERSOALANNYA : ADAKAH ANDA BERSAMA KAMI MAHU KEADAAN EKONOMI KITA DISELAMATKAN?

  21. rimba.emas Dec 28,2017 12:05 AM

    Salam Tun.

    1. Allah s.w.t maha besar atas segala-galanya.

    2. Logik kepada Masjid sinonimnya kita sebut rumah Allah s.w.t. kerana ia kawasan suci dan menjadi larangan atas perkara-perkara haram di dalam agama Islam.

    3. Kalau sesuatu perkara yang di lakukan kerana Allah s.w.t kita kena pastikan atau wajib kita sucikan dari melakukan perbuatan haram atasnya.

    4. Kita rakyat yang tidak pernah berada atau mentadbir satu pertubuhan seperti Parti UMNO perlu ambil kira apa yang di katakan bekas seorang ahli UMNO yang tahu selok belok kejadian di dalam UMNO.

    5. Kita jangan ikut kehendaknya walau pun kata-kata yang beralas nama tuhan untuk sebuah binaan manusia yang aktivitinya secara rojak berlainan sekali dengan sebuah Masjid tempat ibadat umat Islam.

    6. Kelemahan kita membaca rahsia hati manusia memerlukan siasatan terkemudian untuk di selidiki akan ke sahiran atau kebenaran dari percaya bulat-bulat percakapan itu.

    7. Hanya kita sendiri dapat mengubahnya melalui Pru 14 ke atas semua beban yang di kenakan pihak pemerintah terhadap rakyat.

    8. Kebenaran bukan pada percakapan yang tidak pasti tetapi melalui peti undi yang kita mulai dengan nama Allah s.w.t maha pemurah lagi mengasihani.

    Wallahua’lam.

  22. sibotak Dec 27,2017 10:14 PM

    Hahaha Hohoho

    Najib sudah goyang
    Kaki dia pun dah mengigil

  23. sibotak Dec 27,2017 9:15 PM

    Ajaran sesat Mazhab apa ni ?
    UMNO Lillahitaallah

    Habis Najib apa Uztad ?
    Li apa Uztad ?

Leave a Reply